Club van 100
Lid worden of meer info: Mathieu Mertens (mmertens@home.nl)
Vriendenloterij: Lid worden voor RKHBS
 

RKHBS 1 gelijk tegen KVC

 
 

23/04/2018

RKHBS pakt punt uit tegen KVC Oranje

Na drie nederlagen op rij stond hedenmiddag de uitwedstrijd tegen KVC Oranje op het programma, de promovendus die stevig op de 2de plaats van de ranglijst staat. De ploeg van Mike Zwartjes begon goed aan deze wedstrijd, en dit resulteerde al na 8 minuten in een doelpunt. Jeffrey Sloote speelde de bal diep op Bram Bemelmans, deze speelde zijn man fraai uit en schoot vrij voor de keeper raak: 0-1.

KVC Oranje gooide de schroom van zich af en zocht de aanval met name via spelmaker Martijn Sangen. Dit leidde eerst niet tot echt doelgevaar, totdat RKHBS een overtreding beging in de 16 meter op de achterlijn, met een strafschop tot gevolg. Deze werd in de 25ste minuut slap ingeschoten door Martijn Sangen, waardoor de alerte Toine Diederen de bal uit het doel kon boksen en de stand 0-1 bleef. De tegenaanvallen van RKHBS waren gevaarlijk en leidden zelfs bijna tot de 2-0. Een inworp van Bram Bemelmans werd doorgekopt door Soren Versleijen, waarna Wesley Weijgerse de bal over de doelman leek te koppen. Deze wist het leer echter met zijn vingertoppen uit zijn doel te houden. Even later had dezelfde Wesley Weijgerse vrije doortocht links aan de 16 meter na onverwacht balverlies bij de thuisploeg. De vanaf de 5 meter oplopende Bas de Lange, libero bij KVC Oranje, hief buitenspel aan de linkerzijde van het strafschopgebied overduidelijk op door geen 5 cm maar 5 meter achter Wesley Weijgerse te staan. Toch vlagde de grensrechter van de thuisploeg, en scheidsrechter Vekens trapte hier in en floot voor buitenspel waardoor deze unieke mogelijkheid verloren ging. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker. Martijn Sangen ging sterk door over rechts en gaf twee spelers het nakijken. Vanaf de achterlijn trok hij de bal terug op de inkomende Mitchel Flecken, die de bal echter hoog over schoot.

Na rust ging de thuisploeg verder op jacht naar de gelijkmaker en drukte RKHBS terug op de eigen helft. Een corner vanaf rechts werd in de 10de minuut laag ingebracht en keihard op doel geschoten. Toine Diederen kon de bal met de voet keren en moest in de rebound nogmaals handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. In de 20ste minuut was het raak. Een mee opgekomen verdediger van de thuisploeg brak door over rechts en gaf een loepzuivere pass op Joey Niesters die Toine Diederen kansloos liet en  fraai binnen kopte: 1-1. De thuisploeg rook bloed, en RKHBS had het moeilijk. In de 28steminuut leek KVC Oranje een voorsprong te nemen. Een aanval over links leidde tot een goede voorzet richting 2de paal, waar Scott Vienerius geheel vrij staand naast kopte. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en RKHBS moest gokken op de counter. Bij een van deze spaarzame momenten ging Bram Bemelmans binnen de 16 meter over de knie bij zijn directe tegenstander. Tot grote frustratie van de snelle technische aanvaller wuifde de scheids het voorval weg. Een mooie een-twee over de rechterzijde van KVC Oranje leek daarna de beslissing te brengen in deze wedstrijd. De achterhoede van RKHBS was uitgespeeld en de voorzet was op maat. Scott Vienerius maakte zijn misser van iets eerder goed en drukte het leer tegen de touwen: 2-1. 

Toch liet het moegestreden RKHBS het hier niet bij zitten en zette aan. Dit leidde direct tot gevaar. Steffan Wesche zette goed door op het middenveld, Brian Amkreutz speelde op Soren Versleijen en deze wist Rens Hahnraths te bereiken. Vrij voor de goal schoot hij echter recht op de doelman waarna de bal over het doel verdween. Vlak voor tijd bracht Tom Romeijn de bal van achteruit hoog richting linkerzijde. Hier troefde Bram Bemelmans zijn direct tegenstander af en schoot daarna fenomenaal raak in de lange hoek, binnenkant paal: 2-2. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag in een spannend duel. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Wijnandia op het programma. Succes mannen.