Club van 100
Lid worden of meer info: Mathieu Mertens (mmertens@home.nl)
Vriendenloterij: Lid worden voor RKHBS
 

RKHBS 1 gelijk tegen KVC Oranje

 
 

03/12/2017

Mick Mijnes redt punt voor RKHBS heren 1 

Ondanks de laag sneeuw die in de morgenuren op het veld lag, waardoor wedstrijden van andere elftallen moesten worden afgelast, trad RKHBS als nummer 4 van de ranglijst aan tegen de nummer 2 KVC Oranje. Scheidsrechter Kok had de weerssituatie goed ingeschat, en was niet voor niets vanuit Maastricht naar Heerlen gekomen, aangezien het veld om half drie volledig sneeuwvrij was. KVC Oranje, de ploeg uit Bleijerheide, is afgelopen seizoen gepromoveerd uit de 4de klasse en doet het dit seizoen erg goed, met name ook door verschillende aanwinsten die de ploeg kwamen versterken.
RKHBS begon erg onrustig en ongeconcentreerd aan de wedstrijd, met een aantal gevaarlijke terugspeelballen, waarmee ze keeper Toine Diederen in de problemen brachten. Toch kwam de thuisclub op voorsprong. Na 8 minuten mocht Danny Stoeber een corner nemen. Hij speelde de bal op Rens Hahnraths die niet zelf kon schieten en weer terug speelde naar Danny. Deze besloot hard en laag voor te zetten, en zag tot zijn verbazing dat de bal in de lange hoek verdween nadat Martijn Sangen van de bezoekers de bal volledig verkeerd raakte: 1-0. RKHBS werd hierna direct weer gevaarlijk via Bram Bemelmans die hoog voorgaf op de inkomende Mick Mijnes, maar Calvin Potgens, de jonge goalie van de bezoekers, kon de bal wegboksen. Hierna was het de beurt aan de bezoekers met een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van RKHBS tot gevolg. De thuisploeg was in deze periode meer bezig met het bekritiseren van de scheids dan met hun eigen spel dat alles behalve goed was. Ondanks dit kreeg RKHBS vlak voor rust een enorme kans de voorsprong uit te breiden. Mick Mijnes ging door over links, en legde de bal terug op de inkomende Brian Amkreutz. Brian plaatste van buiten de 16 meter de bal beheerst met binnenkant voet richting lange hoek, maar de bal ging tot zijn verbijstering binnenkant paal achter de keeper langs weer uit het doel. Omdat ook de bezoekers hun laatste kansje voor rust misten, gingen de ploegen met een 1-0 op het scorebord de rust in.
De tweede helft was nog niet begonnen of de stand was gelijk. Een twijfelachtige beslissing leidde tot een corner, die werd ingekopt door Martijn Sangen van KVC. Via een tweetal spelers verdween de bal over de doellijn: 1-1. De oranjehemden roken dat hier meer te halen viel, en drukten RKHBS terug in de 16 meter. Dit leidde al na een paar minuten tot een voorsprong voor de bezoekers. Na een inschattingsfout van Steffan Wesche mocht, jawel alweer, Martijn Sangen vrij door richting 16 meter waar hij fantastisch uithaalde en het leer in de kruising zag verdwijnen: 1-2. RKHBS leek te moeten buigen voor de promovendus maar rechtte toch de rug na ongeveer 20 minuten in de 2de helft. Een aanval via Danny Stoeber en Mick Mijnes leidde tot een corner. Deze werd door Rens Hahnraths hard bij de tweede paal neergelegd, waar Bram Bemelmans in vrije positie maar net naast kopte. Na een vervelende overtreding op Danny Stoeber, waarna de enige gele kaart van dit duel werd uitgedeeld, kwam de vrije trap bij Rens Hahnraths terecht. Deze vond met een hoge bal de vrij voor het doel opduikende Mick Mijnes, maar deze kopte de bal recht in de handen van de doelman. Tomyen van Lierop kwam in de ploeg voor de licht aangeslagen Roel Romeijn, en Chendo Kolker kwam Steffan Wesche vervangen. Hierna kwam het moment van Mick Mijnes. Hij kwam in balbezit net over de middellijn, en zette aan voor een solo in plaats van af te spelen op de vrijstaande Bram Bemelmans. Ondergetekende ging er al van uit dat de kans verkeken was, toen Mick Mijnes ingesloten door 3 verdedigers besloot te schieten van buiten de 16 meter, en de doelman van KVC Oranje hiermee verraste: 2-2. Toch leek de ploeg uit Kerkrade er met de winst vandoor te gaan. De goed en fel spelende Thymo Griesenbrock maakte volgens scheidsrechter Kok een overtreding in de middencirkel, waarna weer protesten volgden. Martijn Sangen zag dat doelman te ver voor zijn doel stond, wachtte niet en schoot vanaf de middenlijn op doel. De bal ging over de terug sprintende Toine Diederen heen, die echter alle geluk van de wereld had. De bal stuitte in de 16 meter waarna deze tegen de lat kwam. Pas daarna kon de ervaren doelman zich op het terugstuitende leer gooien. Het laatste kwartier gingen de aanvallen over en weer, waren beide ploegen dreigend, maar kwamen er geen grote kansen meer waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hiermee konden beide ploegen leven, alhoewel koploper Wijnandia natuurlijk de enige winnaar is deze namiddag. 

John