Club van 100
Lid worden of meer info: Mathieu Mertens (mmertens@home.nl)
Vriendenloterij: Lid worden voor RKHBS
 

RKHBS 1 wint bij Passart

 
 

06/05/2018

Op deze warme zondagmiddag moest RKHBS 1 het opnemen tegen het tegen degradatie vechtende Passart. 
Omdat de afgelopen weken weinig punten werden vergaard was het van groot belang om vandaag de punten mee terug te nemen naar de Heerlerbaan om zodoende een plek in de nacompetitie nog te kunnen halen. In het centrum van de verdediging was aanvoerder Roel teruggekeerd in de basis. 
In de vierde minuut kreeg RKHBS al meteen een grote kans toen, na een voorzet van Mick, Brian zichzelf met een wippertje mooi vrijspeelde op de rand van de 16 meter en rakelings voorlangs schoot.
Tien minuten later was het aan de andere kant bijna raak: Bij een ingooi van RKHBS werd voor een overtreding op Bram niet gefloten wat leidde tot een snelle counter.
Toine bleef echter netjes overeind in een 1 tegen 1 duel met de aanvaller van Passart. Daarna was het weer de beurt aan RKHBS in de persoon van alweer Brian, die een uitstekende eerste helft speelde. Na een solo van Brian door het centrum en een ontzettend hard schot :) ('rollertje dus') kwam RKHBS op voorsprong: 0-1. 
In de 20e minuut moest Passart van keeper wisselen die ongelukkig in botsing was gekomen met een medespeler. RKHBS ging op zoek naar de 0-2. Een mooie voorzet van Chendo kon door Bram net niet in het doel verwerkt worden, even later produceerde Bram nog een afzwaaier. Ook een corner van Bram waarbij de bal bij de tweede paal door Mick werd ingekopt en in tweede instantie door Roel werd overschoten leidde niet tot de op dat moment verdiende grotere voorsprong. Even later volgde nog een schot van Steffan dat ook niet tot een doelpunt leidde.
Vlak voor rust kwam Cyriel met een mooie passeeractie door het centrum opzetten en zette Mick vrij om te schieten. Maar het schot van Mick werd door de goed ingevallen reserve doelman met de vingertoppen tot hoekschop verwerkt. Uit de daaropvolgende corner schoot Rens rakelings over.
In de spaarzame tegenaanvallen bleef onze verdediging, met op links de veelvuldig opkomende Jeffrey (tegen zijn oude club), gemakkelijk overeind. 
De rustpauze deed de mannen van Mike Zwartjes echter geen goed... Al na 5 minuten kreeg Passart op zo'n 20 meter van het doel een vrije trap. De aanvoerder van Passart wist de bal over de muur te krullen. Toine kon zijn vingertoppen wel nog tegen de bal krijgen maar wist de bal niet uit het doel te houden: 1-1.
Een van beide kanten niet al te beste tweede helft volgde. Waarbij beide ploegen kleine kansjes kregen op een voorsprong. In de 70ste minuut werd Cyriel gewisseld voor Wesley, die als linkermiddenvelder ging spelen. 
Tom schoof vanuit het centrum naar rechtsachter.
Een van richting veranderd schot van Rens leverde slechts een corner op; een lange voorzet van Jeffrey kwam aan bij Brian, maar hij stuitte op de keeper. Waarbij overigens ook nog voor buitenspel was gevlagd. 
Thymo verving een kwartier voor tijd Roel waardoor Tom weer naar het centrum mocht. Fris in het veld leverde Thymo een mooie voorzet af bij Bram, die echter net miste.
Na een scrimmage rond de 16 meter kreeg RKHBS een directe vrije trap wegens hands. Brian schoot de bal echter veel te zacht in, en bovendien naast het doel (Op FB kun je dit fragment nog eens bekijken :)).
Beide partijen leken zich te schikken in een gelijkspel. Maar met een perfecte voorzet van Jeffrey werd Mick bereikt. Zijn kopbal, op het eerste oog toch houdbaar, verdween achter de Passart keeper: 1-2.
In de slotminuut werd matchwinnaar Mick nog gewisseld voor Jasper.  
Een wat betreft de 2de helft een gelukkige overwinning maar erg belangrijk voor het behouden van de vierde plaats. De vierde plaats levert mogelijk een plek in de nacompetitie op. 
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Rood Groen LVC'01. En dan is ook weer de vaste verslaggever John terug die een deel van de eerste helft misste vanwege zijn terugreis van zijn "Mannerabend".
Succes mannen!
Enrico