Club van 100
Lid worden of meer info: Mathieu Mertens (mmertens@home.nl)
Vriendenloterij: Lid worden voor RKHBS
 

RKHBS heren 1 wint met 1-4

 
 

19/12/2017

Trefzekere Danny Stoeber bezorgt RKHBS heren 1 winst uit tegen sv Brunssum
In de laatste wedstrijd voor de winterstop en jaarwisseling ging de ploeg van trainer Mike Zwartjes op bezoek bij laagvlieger sv Brunssum. De thuisploeg had tot nu toe pas twee keer gewonnen en staat dan ook in de gevarenzone. Bij RKHBS was doelman Toine Diederen niet van de partij wegens een knieblessure en werd vervangen door Remco Stoeber. Bram Bemelmans was niet aanwezig vanwege vakantie.
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en al na 5 minuten werd Remco gedwongen tot een redding, waarbij hij bekwaam de bal uit de benedenhoek tikte. Hierna nam de ploeg van de Heerlerbaan het heft in handen en werd langzaam gevaarlijker, met twee ‘net niet’ acties tot gevolg. Eerst miste Danny op een teenlengte na een vrije trap van Rens, en even later zag Brian in kansrijke positie zijn schot geblokt worden met een corner tot gevolg. Een blunder in de verdediging van de thuisploeg leek RKHBS in een zetel te helpen. Mick schoot de bal echter vrij voor de goal tegen de binnenkant van de paal. Het leer stuitte achter de doelman langs weer het veld in waardoor dit buitenkansje verloren ging. Hierna kreeg de thuisploeg weer wat meer grip op het spel maar toch kwam RKHBS op voorsprong. Na ongeveer een half uur spelen werd een overtreding gemaakt op Brian, waarna Danny het leer op eiste voor de vrije trap. Met veel gevoel schoot hij vanaf circa 25 meter raak, via de binnenkant van de paal: 0-1. Niet meer dan twee minuten later verdubbelde RKHBS de voorsprong. Na een overtreding net over de middenlijn gooide Rens de bal hoog voor het doel, waar Mick slim was vrijgelopen en aan de 2de paal binnen knikte met het hoofd: 0-2. RKHBS leunde terug met deze comfortabele voorsprong, maar kreeg vlak voor rust een domper te verwerken. Na een lichte overtreding op de goed spelende links-back Jeffrey, mocht de rechtsvoor van de thuisploeg vrij voorzetten en hij vond aan de tweede paal het hoofd van Calvin Romer die de keeper van RKHBS kansloos liet: 1-2.
In de tweede helft zocht de thuisploeg natuurlijk de aanval maar kon geen echte grote kansen uitspelen. Na ongeveer 20 minuten spelen, werd een overtreding gemaakt op Mick, die heel wat te verduren had deze wedstrijd. Weer pakte Danny de bal en weer schoot hij het leer van ongeveer 20 meter van het doel binnenkant paal binnen. Waar zijn eerste treffer laag in het doel plofte, was het nu een wonderschone treffer precies in de kruising, met een Ronaldo-achtige reactie van de doelpuntenmaker tot gevolg: 1-3. Na een half uur in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist en weer was Danny de doelpuntenmaker. Tom die samen met zijn broer Roel het betrouwbare centrum van de verdediging vormde, gaf de bal diep op Danny aan de linkerzijde. Deze draaide buiten de 16 meter naar binnen voorbij zijn tegenstander en schoot in de korte hoek raak: 1-4. In het laatste kwartier vielen Tomyen en Wesley in voor de middenvelders Thymo en Stefan die beiden al geel op zak hadden. Ook Chendo maakte nog zijn opwachting voor de goed spelende Brian, maar in de eindstand kwam geen verandering meer. Wel viel er nog een rode kaart te noteren. Na een vervelende overtreding van oud-RKHBSer Martijn Coelingh op de doelman van RKHBS binnen de 5 meter, ontstond er een opstootje waarna Cyriel van het veld werd gestuurd. Helaas is het vaak zo dat een verontwaardigde reactie zwaarder wordt bestraft dan de oorzaak hiervan. Van harte gefeliciteerd met de overwinning en een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft.

Ik wens bij deze alle spelers en de begeleiding een mooi kerstfeest toe en een gezonde start in het nieuwe jaar. Tot ziens op het oliebollentoernooi en nieuwjaarsreceptie op 5 januari!!!!

John