Club van 100
Lid worden of meer info: Mathieu Mertens (mmertens@home.nl)
Vriendenloterij: Lid worden voor RKHBS
 

RKHBS Heren 1 verslaat Rood-groen LVC

 
 

26/11/2017

RKHBS heren 1 te sterk voor Rood-Groen LVC

Na de zwaar bevochten overwinning van vorige week thuis tegen WDZ stond deze middag het uitduel tegen Rood-Groen LVC op het programma voor de ploeg van Mike Zwartjes. Dit maal moest Rens Hahnraths verstek laten gaan vanwege een blessure, maar waren Steffan Wessche en Brian Amkreutz wel weer van de partij.
RKHBS begon goed aan de wedstrijd en liet zien waarom het hoog op de ranglijst staat. Een aantal opgelegde kansen waren het gevolg, met name voor Bram Bemelmans. Na ongeveer 35 minuten was het dan eindelijk raak. Tomyen van Lierop zette voor en Mick Mijnes scoorde via een degelijke kopbal. Zonder verder groots te spelen controleerde RKHBS de eerste helft, en verdubbelde de voorsprong. Mick Mijnes schoot fraai raak na aangeven van Steffan Wessche. Met name op het middenveld was RKHBS heer en meester, en had de thuisploeg geen schijn van kans-
Na rust eenzelfde spelbeeld, met een sterk RKHBS dat ook kansen creeerde. De ploeg van de Heerlerbaan kwam dan ook snel op 0-3. Na een mooie combinatie tussen Mick Mijnes en Bram Bemelmans, rondde laatst genoemde fraai af. Hierna zakte het spelpeil echter aan beide zijden en kwam de thuisploeg zelfs tot scoren: 1-3. De thuisploeg zette aan om te proberen terug te komen in de wedstrijd maar zover liet RKHBS het niet komen. De counters waren levensgevaarlijk en de score had veel hoger kunnen uitvallen in het voordeel van RKHBS ware het niet dat meerdere kansen gemist werden en ook enkele aanvallen werden gestopt en goals zelfs afgekeurd door dubieuze buitenspel situaties. Omdat RKHBS verdedigend niet echt meer in de problemen kwam won het deze middag vrij gemakkelijk, waarbij de score veel hoger had kunnen uitvallen. Gefeliciteerd mannen! 

Met dank aan Hans Kroon en Funs Rijnders voor de info betreffende deze wedstrijd! 

John