RKHBS - VAESRADE
Zondag 25 februari 2018
Sportpark Imstenrade, 14:30 uur
Club van 100
Lid worden of meer info: Mathieu Mertens (mmertens@home.nl)
Vriendenloterij: Lid worden voor RKHBS

Afgelastingen

Agenda

07-05-2018 Voetbal cafe
25-05-2018 Jubilarissen en vrijwilligers avond
02-06-2018 RKHBS clubdag
23-06-2018 Lion King Trophy

Websponsoren

My image My image My image My image My image

Laatste Nieuws

 

 

Jubilarissen 2018
Dit jaar gaan we bij RKHBS weer een aantal jubilarissen in het zonnetje zetten. 
Dit gaan we doen op vrijdag 25 mei met een receptie van 19:00 tot 21:30 uur en aansluitend een feestavond, inclusief vrijwilligersavond

Onderstaand een overzicht van de jubilarissen.

50 jaar lid van RKHBS:
John Meessen
Jo Crombach
 
40 jaar lid van RKHBS:
Ron Lechner
Huub Lechner
Marcel Benders
 
25 jaar lid van RKHBS:
Erik Diederen

12,5 jaar lid van RKHBS
Thorsten Bruijenberg
Bram Ackermann
Fenna Voragen
Samantha Lubbersen
Djego van Aerts

Mocht je van mening zijn dat jij ook een van de jubilarissen bent maar sta je niet in bovenstaand overzicht mail dit dan naar secretaris@rkhbs.nl

Dank!

Bestuur RKHBS

 

 

RKHBS 1 wint van Sylvia:4-0
RKHBS heren 1 wint thuis van Sylvia

Op deze zonnige zondagmiddag trad RKHBS heren 1 op sportpark Imstenrade aan voor het inhaalduel tegen Sylvia, de in degradatiegevaar verkerende gasten uit Landgraaf. Net zoals in het uitduel met RKTSV, schoot RKHBS uit de startblokken. In de eerste minuut kwam Steffan Wessche in balbezit links voorin op de hoek van de 16 meter. De Sylvia verdediging was blijkbaar nog niet helemaal bij de les, en Steffan benutte de vrijheid door fantastisch uit te halen en het leer in de lange hoek in de kruising te knallen: 1-0. Een paar minuten later onderschepte Chendo Kolker een zwakke terugspeelbal, maar kwam niet tot scoren door de alert uitkomende doelman van de gasten. Na ongeveer een kwartier spelen werd de voorsprong toch verdubbelt. Thymo Griesenbrock snoepte de bal af van een verdediger en gaf onmiddellijk een steekbal op Soren Versleijen. Soren omspeelde beheerst de doelman en schoof de bal in het lege doel: 2-0. Hierna kroop Sylvia enigszins uit zijn schulp. Na ongeveer een half uur spelen kon de enige kans in de eerste helft van de gasten genoteerd worden. Een vrije trap vanaf rechts werd hoog voor de goal geslingerd, en bij de 2de paal werd de kopbal geblokt door een verdediger van RKHBS. De bal plofte binnen het doelgebied voor de voeten van een aanvaller van Sylvia en deze schoot onmiddellijk. Soren Versleijen was echter ter plekke en blokte met een uiterste inspanning het schot zodat doelman Toine Diederen niet in actie hoefde te komen. Daarna verzuimde RKHBS het duel al voor de rust definitief in het slot te gooien. Eerst schoot Brian Amkreutz een volley net over, na goed voorbereidend werk van Jeffry Sloote, en even later schoot Chendo Kolker gehaast naast aan de eerste paal waarbij hij niet in de gaten had hoeveel ruimte en dus tijd hij eigenlijk had.
In de tweede helft schakelden de gasten een tandje bij en schuwden de fysieke duels hierbij niet. Er ontstond een rommelige wedstrijd, waarbij de thuisploeg geirriteerd reageerde op een aantal stevige tackles van de gasten. Voor de scheids van dienst was 10 minuten na rust de maat vol, en waar de gasten in de eerste helft niet bestraft werden voor het felle commentaar op de leiding, werd in de tweede helft plotseling scheutig met kaarten gestrooid. Dit leidde tot twee gele en dus een rode kaart voor Brian Amkreutz. Sylvia zag hierdoor kans weer in de wedstrijd te komen, maar de rechtsbuiten schoot in kansrijke positie de bal hoog over het doel. Bram Bemelmans, teruggekeerd van een 3 maanden durende reis door Azie, kwam Chendo Kolker vervangen. Dit leidde in ondertal direct tot een mooie kans. Na een mooie combinatie tussen Thymo Griesenbrock en Bram Bemelmans werd de bal hard en laag richting Rens Hahnraths gespeeld, deze stapte over de bal en bracht zo Steffan Wessche in stelling. Zijn lage schot in de hoek werd maar ternauwernood tot corner verwerkt door de doelman. Sylvia had een veldoverwicht, maar op een stevige kans voor dezelfde rechtsbuiten na, werd Sylvia niet gevaarlijk met name door het goede werk van de RKHBS verdediging onder leiding van Roel Romeijn. In de laatste minuten besliste RKHBS de wedstrijd. Eerst kreeg Bram Bemelmans de bal ietwat gelukkig mee op links en had een vrije doorgang richting de goal. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal met links in het doel: 3-0. Even later toonde Soren Versleijen een hoogstandje op het middenveld door twee spelers uit te spelen, en gaf de bal diep op links richting Rens Hahnraths. Deze zette Thymo Griesenbrock met een prachtige wisselpass aan het werk aan de rechterzijde. Thymo bracht de bal weer laag voor, waar Rens Hahnraths wegdraaide van zijn tegenstander en de bal fantastisch in de kruising knalde: 4-0.
Van harte gefeliciteerd, en op naar de volgende pot, volgende week thuis tegen Vaesrade. 

Succes mannen. 

John

 

 

Popquiz op 16 februari
Vrijdag 16 februari wordt weer de jaarlijkse popquiz georganiseerd door quizmaster Eric Roufs! 
Iedereen is van harte welkom.
Aanvang 21.30 uur.

 

 

Real Madrid voetbalkamp 2018
Het Real Madrid Voetbalkamp komt deze zomer bij RKHBS in Heerlen!

 

Van maandag 13 augustus tot en met vrijdag 17 augustus 2018 is het Real Madrid Voetbalkamp, het internationale jeugdprogramma van de Spaanse topclub Real Madrid CF, te gast bij RKHBS in Heerlen.Hiermee behoort RKHBS tot een selecte groep partnerclubs van Real Madrid.

 

Het Real Madrid Voetbalkamp is een 5-daagse trainingsweek voor jeugdvoetballers van 7 tot 15 jaar van elk niveau onder leiding van UEFA gecertificeerde trainers die ruime ervaring met het trainen van jeugd hebben. De trainers hebben met succes een opleiding gevolgd van Real Madrid. Het Real Madrid Voetbalkamp vindt in het voorjaar en de zomer van 2018 plaats op meer dan 25 locaties in heel Nederland en België.

 

Real Madrid Voetbalkamp gegevens op een rijtje:

  • Vijf dagen top training door opgeleide Real Madrid CF trainers met innovatieve trainingsmethodes.
  • Je krijgt een Real Madrid CF trainingstenue van Adidas, bestaande uit: shirt, short en sokken.
  • Inclusief een Real Madrid CF Voetbal, Real Madrid CF Bidon, Real Madrid CF Diploma en 5 dagen eten/drinken.
  • Training, structuur en discipline als op de jeugdacademie van Real Madrid CF.

     

De beste spelers naar Madrid

Per locatie worden enkele spelers, ongeacht welke leeftijd, uitgenodigd om deel te nemen aan het Creator Camp Benelux. De beste spelers van deze “Benelux finale” worden uitgenodigd voor een training in het Estadio Santiago Bernabéu(!) en op de Real Madrid Academy. De kosten voor deze onvergetelijke trip zijn voor de Real Madrid Foundation.

 

Deelname kost €229. Kijk snel op de websitewww.frmclinics.nl voor meer informatie en aanmelden.

 

Hala Madrid! 

 

Impressie RKHBS kindercarnaval 10-02
Op zaterdag 10 februari was weer het jaarlijkse kindercarnaval in de Admiraal georganiseerd door RKHBS en speeltuinvereniging het Baanrakkertje.
Verder werd jeugdvoorzitter Jeroen Arets opgenomen in de huisorde van Stichting jeugdcarnaval Heerlerbaan.
Jeroen, van harte gefeliciteerd!
In de bijlage enkele foto's.


Overig nieuws

2018-02-06 Nipte overwinning heren 1

Gehavend RKHBS heren 1 nipt voorbij RKTSV


Na het teleurstellende resultaat van afgelopen week tegen Voerendaal, ging de ploeg van Mike Zwartjes dit weekeinde op bezoek bij hekkensluiter RKTSV. Dit leek vooraf gezien niet een heel moeilijke opgave, maar gezien het feit dat liefst 6 spelers die normaal gesproken deel uitmaken van de eerste elf niet op het wedstrijdformulier stonden, waren er toch twijfels over hoe het zou verlopen deze namiddag. Bram Bemelmans, Mick Mijnes, Danny Stoeber, Cyriel Palmen, Tomyen van Lierop en Steffan Wesche waren allen niet van de partij.

Toen de laatste sneeuwvlokken waren verdwenen begon RKHBS goed aan de wedstrijd en was het al na 1 minuut raak. Na een aanval over rechts, waar Jeroen Bothmer zijn debuut maakte, werd de bal voor gegeven en weggekopt door de verdediging van RKTSV. De bal werd opgepikt door Rens Hahnraths, die zich niet bedacht en vanaf 25 meter afstand de bal vol in de kruising joeg. Een juweel van een doelpunt en een onverwacht snelle voorsprong voor de mannen van de Heerlerbaan. Na 5 minuten stuurde Roel Romeijn aanvaller Chendo Kolker diep, die zijn lob over de keeper op het dak van het doel zag belanden. Na een kwartier pikte Thymo Griesenbrock op de middenlijn de bal van de voet van de tegenstander en stoomde vrij richting doel. In de 16 meter aangekomen legde hij breed op de meegekomen Chendo Kolker die dan ook makkelijk binnen kon tikken. Een heel twijfelachtig vlagsignaal van de thuis-grensrechter leidde er echter toe dat de scheidsrechter van dienst het doelpunt afkeurde. Geen nood zou je denken want een minuut later lag de bal op de stip. Roel liet weer zien dat hij een prachtige pass in zijn benen heeft en stuurde Yosha Meessen diep. Deze bereikte met een fraaie voorzet Thymo Griesenbrock aan de tweede paal die de bal hard inkopte. Het leer kwam tegen de arm van een tegenstander en de scheids wees resoluut naar de stip. Rens Hahnraths liet het echter na de voorsprong en zijn eigen score te verdubbelen door de bal te slap in te schietenwaardoor de goalie van RKTSV de bal kon pakken. Hierna gebeurde er zo goed als niets noemenswaardigs meer in de eerste helft ondanks een slotoffensiefje van RKHBS.

Na rust zette de thuisploeg meer druk, en moest RKHBS verder terug. Jesper Schings, die ook zijn debuut maakte kwam in de ploeg voor de licht geblesseerde Yosha Meessen. Waardoor Tom Romeijn naar links verhuisde en Soren Versleijen op de rechtsback plaats terecht kwam. De verdediging van RKHBS stond goed, en gaf zo goed als niets weg. In aanvallend opzicht kon een heel mooie aanval over rechts genoteerd worden. Soren Versleijen speelde Jesper Schings aan, deze legde af op Jeroen Bothmer die direct Jesper weer diep stuurde. Op de rechtsvoor positie kapte Jesper fraai een man uit en legde weer af op de meegekomen Jeroen die de bal scherp voor het doel trok. Hier kwam de inkomende Chendo Kolker net te kort om de bal tegen het net te koppen. Rico van der Reijden kwam in de ploeg voor de geblesseerde Rens Hahnraths. Even later stoomde Thymo Griesenbrock de 16 meter in en ging over het been van een tegenstander, maar de scheids zag er geen pingel in. Omdat RKHBS niet in staat was het duel in het slot te gooien, bleef de thuisploeg hopen dat er uiteindelijk een bal toevallig goed zou vallen. Vlak voor tijd werd nog een vrije trap vanaf links gevaarlijk voor het doel geslingerd, tot schrik van de trouwe supporters van RKHBS, maar de kopbal verdween naast het doel waardoor een gehavend RKHBS een minimale overwinning boekte tegen de hekkensluiter. 


Proficiat mannen, en op naar het carnaval. Alaaf!


John

2018-01-29 RKHBS Heren 1 verliest

RKHBS heren 1 verliest in chaotische slotfase


Na een 6 weken durende winterstop trad nummer 4 van de ranglijst RKHBS heren 1 aan tegen de nummer 2, te weten Voerendaal. Voorafgaand aan de wedstrijd, werd de aftrap verzorgd door prins Kay 1 van de heerlerbaanse Soeplummele en speler van RKHBS heren 3 en trainer van de jongens onder 17-2, samen met jeugdprins Lucas 1 en bloemenmeisje Lianne.

Na de doeltreffende afronding van deze leuke geste van de carnavalsvereniging, ging de wedstrijd van start tussen de twee subtoppers in klasse 4B. De mannen van trainer Mike Zwartjes moesten het doen zonder Bram Bemelmans (vakantie), Cyriel Palmen (geschorst), Tomyen van Lierop (blessure) en Chendo Kolker (werk). Beide ploegen begonnen voorzichtig aan dit duel, waardoor het spel zich met name op het middenveld afspeelde. Rond de 20ste minuut kregen de gasten een eerste kansje vanuit een lage corner vanaf rechts en een daarop volgende schuiver die aan de eerste paal net naast het doel van Toine Diederen verdween. Hierna werd RKHBS sterker met een aantal kansen tot gevolg. Rens Hahnraths pikte de bal op, Brian Amkreutz zette voor vanaf links, en Mick Mijnes was maar een fractie te laat om binnen te tikken. Even later brak Danny Stoeber door door het centrum en werd vlak voor de 16 meter neergelegd. Gezien het feit dat hij vrij op doel af ging mocht de betreffende verdediger van Voerendaal blij zijn dat dit door de scheids met geel werd afgedaan. De vrijetrap van dezelfde Danny werd minimaal door de muur aangeraakt waardoor de bal  net over de lat verdween. Even later was het wel raak. Danny Stoeber nam een corner kort op Thymo Griesenbrock, deze legde terug op Danny die op zijn beurt aflegde op Jeffrey Sloote. Het schot van Jeffrey richting 2de paal werd binnengetikt door Rens Hahnraths, maar volgens de scheidsrechter in buitenspel positie. De videoscheids is jammer genoeg niet beschikbaar op dit nivo, maar de aanwezige persfotograaf kon direct laten zien op zijn digitale camera dat dit een foute beslissing was. Hierna namen de gasten het heft in handen en werden gevaarlijker. Middenvelder Consten kon vrij opstomen door het centrum, zijn schot werd nog geblokt door Roel Romeijn, en de bal belande daarna voor de voeten van de rechtsbuiten. Deze leek verwoestend uit te halen, echter de bal verdween net over de lat. In de laatste 5 minuten voor rust moest goalie Toine Diederen nog een aantal keren goed ingrijpen om een doelpunt van de gasten te voorkomen.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet attractiever en het spel zeker niet beter. Beide ploegen hingen tegen elkaar aan als twee zwaargewicht boksers in de 12de ronde, met als gevolg dat er zo goed als geen kansen te zien waren. Hierdoor leek de wedstrijd in een terechte 0-0 te eindigen, maar in de laatste 5 minuten gebeurde er ineens heel veel. Eerst was het RKHBS dat via Mick Mijnes en even later via Brian Amkreutz  gevaarlijk werd met schoten van net buiten de 16 meter en daarmee eindelijk de doelman van de gasten in verlegenheid brachten. Daarna was het de beurt aan de gasten die alsnog aan het langste eind trokken. Een staaltje goedkoop dorpstoneel van middenvelder Consten van Voerendaal leverde tot grote frustratie van RKHBS een vrije trap en zelfs een tweede gele kaart voor de ‘dader’ op. De bal werd uit dit dood spelmoment scherp voor het doel geslingerd en de verder onzichtbare goaltjes dief van Dinther reageerde het snelst en kopte fraai binnen. De emoties en frustraties liepen daarna hoog op toen een stevige overtreding werd gemaakt door dezelfde speler op het middenveld ten opzichte van Thymo Griesenbrock. Dat hier geen kaart voor werd getrokken was heel vreemd, maar dit was ook  weer geen excuus voor het opstootje dat hierop volgde. Nadat de gemoederen enigszins bedaard waren probeerde RKHBS het nog wel door een aantal hoge ballen voor het doel te brengen, maar dit was tevergeefs, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-1 voor de gasten.

Volgende week staat de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen hekkesluiter RKTSV op het programma. Succes mannen!


John

2018-01-28 Aftrap prins Kay 1 bij RKHBS 1
Zondagmiddag zal prins Kay 1 van de Soeplummele van de Heerlerbaan samen met jeugdprins Lucas 1 en bloemenmeisje Lianne de aftrap verrichten bij de thuiswedstrijd van RKHBS heren 1 tegen Voerendaal.
Aanvang 14.30 uur op sportpark Imstenrade.
2018-01-27 KNVB spiegelsessie bij RKHBS
https://youtu.be/Umomu_aDQ4w

Back To Basics – Spiegelsessie

Absoluut kijken: dit filmpje van de KNVB!!!

Afgelopen donderdag werd in de kantine van RKHBS een spiegelsessie gehouden o.l.v. Dhr. Frans Laarmans van de KNVB. Doel van deze sessie is om RKHBS, bestuur en leden, een spiegel voor te houden en RKHBS gereed maken voor de toekomst.

Een drietal vragen werden in 6 werkgroepen besproken. Na de pauze werd het resultaat van de afzonderlijke werkgroepen plenair gedeeld.

De vragen waren:

-        Wat kenmerkt RKHBS en waarom ben je lid van RKHBS?
-        Wat is goed bij RKHBS?
-        Wat kan verbeterd worden bij RKHBS?

Aan de hand van de “antwoorden” op de vragen worden in een vervolgsessie de concrete doelen besproken. Verder werden alle aanwezigen aangespoord om bij de volgende sessie, op 22 februari, een ander RKHBS lid mee te nemen naar de sessie.

Ook interesse om op 22 februari aanwezig te zijn? Meld je bij Mathieu Mertens of bij één van de andere bestuursleden!!
2018-01-20 Kindercarnaval 2018
Ook dit jaar is er weer het Kindercarnaval op zaterdag 10 februari georganiseerd door speeltuinvereniging het Baanrakkertje en RKHBS! 
Aanvang om 14.11 uur in narretempel De Admiraal.
Zaal open: 13:30 uur.
2018-01-13 Mike Bisschops nieuwe trainer RKHBS
Mike Bisschops volgend seizoen trainer van RKHBS 
Deze week heeft Mike Bisschops een 1-jarig contract getekend bij RKHBS om als hoofdtrainer aan de slag te gaan voor het komende seizoen 2018-2019. Mike is op dit moment trainer van zowel FC Hoensbroek jongens onder 19 (A-jeugd) als FC Hoensbroek 2 en loopt stage bij Roda JC (JO15). Hij is in het bezit van UEFA C en volgt de cursus voor UEFA B en gaat er vanuit deze dit voorjaar af te ronden. Het bestuur van RKHBS, op de foto vertegenwoordigd door bestuurslid voetbaltechnische zaken Enrico Kaul en voorzitter John Bothmer, tezamen met Mike Bisschops, verheugen zich op de aanstaande samenwerking.
2018-01-12 Winterprogramma selectie (UPDATE)
Bijgaand het winterprogramma voor de heren selectie. 

Winterprogramma 2018
Datum Thuis Uit Tijd Lokaal Veld Opmerking
vrijdag 19 januari 2018 Trainen  1e en 2e
zondag 21 januari 2018 De Leeuw 1 RKHBS 1 11.30
zondag 21 januari 2018 RKHBS VR1 Hoensbroek VR1 11.00 3  en 5 2
zondag 21 januari 2018 RKHBS VR2 GSV '28 VR1 10.30 1 en 2 1
zondag 21 januari 2018 Haslou 2 RKHBS 2 11.30
dinsdag 23 januari 2018 Trainen  1e en 2e 19.30
vrijdag 26 januari 2018 Trainen  1e en 2e 19.45
zondag 28 januari 2018 RKHBS 1 Voerendaal 1 14.30 1 en 2 1 Competitie
zondag 28 januari 2018 vv SCM VR1 RKHBS VR2 11.00 3 en 5 1 Competitie
zondag 28 januari 2018 RKHBS 2 VKC Passart 2 11.30 4 en 6 2 Jo Noortman
dinsdag 30 januari 2018 Trainen  1e en 2e 19.30
vrijdag 2 februari 2018 Trainen  1e en 2e 19.45
zondag 4 februari 2018 RKTSV 1 RKHBS 1 14.30 Competitie
zondag 4 februari 2018 RKHBS VR2 SCM VR1 11.00 Competitie
zondag 4 februari 2018 Amstenrade VR2 RKHBS VR1
dinsdag 6 februari 2018 Walram 1 RKHBS 1 19.30
vrijdag 9 februari 2018 Carnaval Vrij
dinsdag 13 februari 2018 Carnaval Vrij
vrijdag 16 februari 2018 RKHBS 1 Gulpen 1 19.45 1 en 2 Theo Lemmens
zondag 18 februari 2018 RKHBS 1 Sylvia 1 14.30 Competitie
zondag 18 februari 2018 Sportclub '25 2 RKHBS 2 12.00 Competitie
zondag 18 februari 2018 RKHBS 3 Bekkerveld 3 11.00 3 en 6 1 Competitie
dinsdag 20 februari 2018 Trainen  1e en 2e 19.30
vrijdag 23 februari 2018 Trainen  1e en 2e 19.45
zondag 25 februari 2018 RKHBS 1 Vaesrade 1 14.30 1 en 2 1 Competitie
zondag 25 februari 2018 RKHBS 2 UOW '02 3 11.00 1 en 2 1 Competitie
zondag 25 februari 2018 RKHBS VR1 Langeberg VR1 11.00 3 en 6 2 Competitie
zondag 25 februari 2018 Geuldal 2 RKHBS 3 12.00 Competitie